Hvedholm Slot

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Hvedholm var oprindelig kongsgården til Hornefæstningen, den nuværende rundkirke, der blev opført til Danmarks forsvar mod Venderne. Kongen mageskiftede gården med Langeland og den forblev i samme slægts eje i 500 år indtil staten konfiskerede ejendommen med lensafløsningsloven a 1918. Til forskel for de røde zarer i Rusland nøjedes staten med at tilegne sig ejernes formue, men lod ejeren leve uden midler.

Landets ældste bog Hornebogen, en klosterkrønike fra 1300 tallet tilhørte ejeren og ses nu på Nationalmuseet.

Ejerens nevø astronomen Tyco Brahe lagde grunden til fysikken og Newtons tyngdelove. Uenighed med kong Chr. d. 4. førte til, at han rejste til udlandet og gav onkelen Jørgen Brahe slottet Uranienborg på Hven, hvis sten indgår i det nuværende byggeri ved Fåborg.

Slottet blev i 1996 omdannet til slotshotel med restaurant, vinkælder, butik med kunsthåndværk, kursus og selskabslokaler.

Parken på 10 ha anvendes til team building og events. I parken ligger Kongehøjen med udsigt over Fåborg fjord til Ærø og Øhavet. Her ligger også den romantiske brudesuite Æblehuset, der udlejes til brudepar, der søger afsides og private omgivelser.

Hvedholm er et af vore mest spektakulære private slotte, der er åbnet for offentligheden.

 

© 2019 Manor House Danmark. All Rights Reserved.